Document care arunca in aer guvernarea PSD+ALDE! Episodul 2!

Valcov si Teodorovici stiau din 4 februarie despre efectele devastatoare pentru economiei ale taxei pe lacomie. Ce au facut acesti oameni se incadreaza perfect la subminarea economiei nationale in intersul personal sau al unor interese din exterior – ( Inalta tradare?)

Totusi, au iesit public si au mintit. Au spus ca sunt doar efecte pozitive. Au spus ca economia o sa cresca, la fel si creditarea. Au spus ca “analizele” lor facute cu cei de la CNSP NU arata niciun fel de efecte negative alte ordonantei.

Au mintit. Este clar ca isi doreau aceste efecte negative pentru sistemul financiar si pentru economie in general. Asa se razbuna ei pe sectorul privat care nu scade preturile atunci cand dau ordine Dragnea, Valcov, Teodorovici.

Studiul BNR arata o imagine de cosmar pentru sistemul bancar si pentru economia Romanei in 2019/2020.

Efecte sigure ale taxei pe active bancare:

– 29 de banci pierderi in 2019, 29 de banci pierderi in 2020

– 2.1 miliarde lei capitalizare necesara pentru sistemul bancar in 2019-2020

– 7 banci cu deficit de capital in 2019, 14 deficit de capital in 2020

– ATENTIE!! 2 banci de importanta sistemica cu deficit de capital in 2019 si 4 banci de importanta sistemica cu deficit de capital in 2020

– scaderea creditarii cu 6 miliarde lei in 2019 si cu 11 miliarde lei in 2020

– indicatorul de sovabilitate a sistemului financiar bancar scade de la 20% la 16.7%

Toate aceste efecte au impact negativ pentru cresterea economica. In plus, pierderile din sistemul bancar si nevoia de capitalizare va duce imediat la concedierii masive in acest esector unde lucreaza 55 000 de angajati. Pe Dragnea, Valcov si Teodorovici nu-i intereseaza. Ei asa se razbuna.

Totusi, cel mai periculos pentru situatia economiei pe termen mediu si lung este ce se intampla cu bancile de importanta sistemica.

Sa va explic.

In Romania sunt 9 banci de importanta sistemica : BCR, Banca Tran­silvania, BRD – SocGen, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, CEC Bank, Alpha Bank România, OTP Bank şi Garanti Bank.

Institutiile de credit de importanta siste­mica sunt entitatile de dimensiuni mari comparativ cu activele sistemului financiar ansamblu si/sau cu economia reala.

Mai clar. Institutii financiare de importanta sistemica sunt acele institutii ale caror probleme financiare sau al caror faliment, datorita marimii acestor institutii, a complexitatii si legaturilor importante pe care le au cu toate sectoarele economice, ar duce la BLOCAJ in sistemul financiar-bancar in general si COLAPS al activitatii economice.

Daca o singura banca de importanta sistemica da FALIMENT atunci tot sistemul financiar se blocheaza si sistemul economic se prabuseste. Cand 4 din cele 9 au nevoie de capitalizare atunci atat sistemul financiar cat si economia intra in blocaj. Totul se prabuseste si nimeni nu are cum sa salveze situatia.

Astazi, cand discutam despre efectele devastatoare ale acestei ordonante, DEJA 3 banci din cele 9 sunt lovite puternic de taxa si sunt la limita.

Prabusirea sistemului financiar bancar inseamna prabusirea economiei. Inseamna FALIMENT GARANTAT al statului. Statul nu mai plateste datoriile, nu mai plateste pensii, nu mai plateste salarii, nu mai plateste nimic. Dobanzile explodeaza iar economia se blcocheaza pentru ca si atunci cand cineva are bani si vrea sa plateasca ceva sistemul financiar nu va putea sa indeplineasca aceasta functie.

Bancile de importanta sistemica au aparut dupa criza din 2008 cand falimentul Lehman Brothers a pus in genunchi economia globala!

Bancile de importanta sistemica au obligatia, conform legislatiei in vigoare, sa puna mai mult capital deoparte si sa indeplineasca o serie de alte masuri pentru a nu ajunge in situatia Lehman Brothers.

Taxa introdusa de Dragnea, Valcov, Teodorovicii si restul gastii de infractori incompetenti, pune in situatie dificila 4 din cele 9 banci de importanta sistemica. Imaginati-va ca in SUA ar fi fost 4 Lehman Broters care ar fi dat faliment.

In acelasi timp, studiul prezinta inca un efect pe care Dragnea, Valcov si Teodorovici il vor ascuns. CRESTE costul de finantare al statului. Traducere- TAXE mai mari! Costuri mai mari in economie inseamna si costuri mai mari pentru stat. Este simplu.

Acest studiu demonstreaza ca au stiut tot timpul ca arunca economia in CRIZA. Au stiut ca distrug sistemul financiar bancar. Fara un sistem financiar bancar puternic, nu se dezvolta nicio economie. Totul a fost si este PREMEDITAT. Da, este si multa prostie, dar aveau prea multe informatii care duc catre aceeasi concluzie- CRIZA ECONOMICA DE PROPORTII!

Pentru cine fac asta? Doar pentru Rusia? Si pentru China?

Singur solutie, OUG 114 trebuie ABROGATA URGENT. Teodorovici DEMISIA URGENT!

Altfel efectele acestei ordonante le vor platii inca cateva generatii iar Romania va ramane si in urmatoarele decenii cea mai saraca tara din Europa.

IMPORTANT!

In urma acestei intalniri de joi din biroul lui Dragnea devine tot mai clar ca PSD va merge inainte cu deicizia pe care au luat-o un grup foarte mic la o intalnire in afara Bucurestiului in urma cu 11 zile inainte. Decizia luata de acest grup restrans de PSD-isti afecteaza milioane de romani si este o adevarta BOMBA. Va spun despre ce este vorba saptamana viitoare.

#RomaniaFaraPSDsiALDE #RomaniiTrebuieSaStie

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]