Dna Primar Firea justifică problemele de la RADET prin faptul că o lungă perioadă, mulți ani de zile, nu s-au făcut investiții. Blocajul de acum de la RADET, este efectul deciziilor administrative proaste ale dnei Firea de doi ani și jumătate, începând cu insolvența RADET și ELCEN care au blocat posibilitatea de a face investiții și au îndepărtat posibilitatea accesării fondurilor europene.Ce se întâmplă acum la RADET este primul caz de incompetență administrativă a dnei Firea , care se răsfrânge direct asupra bucureștenilor, pentru că alte prostii care le-a făcut administrația PSDFirea se vor resimți în timp.
De ce spunem că frigul din casele oamenilor este urmarea unui lanț de decizii greșite ale administrației PSD-Firea: Pentru că s-au luat câteva decizii greșite. 1. Prima greșeală – insolvențele în care a băgat RADET și ELCEN, blocând investițiile în loc să facă un transfer către o nouă companie legal constituită. Primăria trebuie să cumpere centralele ELCEN și asta costa aprox 900 milioane lei, din acel moment, astfel, tot ce ținea de retehnologizare putea fi făcut pe finanțare externă UE sau BEI. 2.A doua greșeală: planul de reorganizare a RADET încă nu a fost aprobat în adunarea creditorilor (administratorul judiciar al RADET, ROMINSOLV, recunoaște Primăria București nu a aprobat încă componența de finanțare a planului de reorganizare); 4. Și cea mai proastă decizie dintre toate : înființarea companiilor publice pe care administrația PSD-Firea a aruncat 600 de milioane de euro în vânt , companii care au fost desființate de instanță , asta însemnând desființarea și a companiei Energetice care avea sarcina modernizării sistemului de termoficare;
PNL a solicitat în mod repetat dnei Firea un plan de investiții și modernizare a sistemului de termoficare.
Ca soluții, PNL susține ce a susținut din 2016 încoace: În primul rând: transferul de afacere RADET-ELCEN către o companie nouă, funcțională, înființată legal și care să fie condusă de oameni cu experiență în sistemul de termoficare; Acest transfer de business, trebuie făcut în următoarele câteva luni, până în vacanța de vara; În al doilea rând, pregătirea, finanțarea și implementarea unui plan accelerat de investiții în două etape până în iunie 2020 și până în 2023 – pentru a evalua clar ce face administrația PSD-Firea și ce lasă în urmă. Investițile trebuie făcute în tot sistemul SACET: eficientizarea, noi surse de producție , limitarea pierderilor în sistemul de transport și distribuție. Și nu în ultimul rând, se impune demiterea celor doi administratori RADET, judiciar și special, care nu au reușit de aproape 2 ani și jumătate să propună un plan de reorganizare viabil și imediat, adoptarea și aprobarea Planului bazat pe soluția identificată și în Planul ELCEN.

Sursa: https://www.facebook.com/pnlbucurestioficial/