1️⃣ Imediat după alegeri am negociat timp de 2 săptămâni votul pentru candidatura mea la poziția de vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European. Am fost ales, am obținut această poziție foarte importantă pentru România și, mai ales, am obținut un scor foarte bun. Ca atare, m-am apucat imediat de treabă fiindcă am înțeles că acest rezultat foarte bun a fost și un vot de încredere pentru România;2️⃣ Am negociat toate pozițiile pentru colegii din Delegația română în comisiile de specialitate ale Parlamentului European și am reușit să ne atingem toate obiectivele;
3️⃣ Am negociat pozițiile de conducere pentru întreaga Delegație română din Grupul PPE în Parlamentului European. Am reușit să obținem următoarele poziții foarte importante: președinția Comisiei de industrie, vicepreședinția Comisiei pentru agricultură, vicepreședinția Comisiei pentru mediu, vicepreședinția Comisiei pentru afaceri externe, vicepreședinția Delegației cu Ucraina și vicepreședinția Comitetului pe energie din cadrul Adunării Parlamentare cu statele din Vecinătatea estică (Republica Moldova, Ucraina, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Belarus). Sunt poziții de importanță strategică foarte mare pentru România.
4️⃣ Am fost implicat în negocierile cu Grupul Social-Democraților, Grupul președintelui Macron și Grupul Verzilor pentru formarea majorității în Parlamentul European. Au fost negocieri extrem de dure. În unele situații, am fost singuri împotriva celorlalte trei grupuri. Vestea bună este că ieri Consiliul European a ajuns la un pachet privind pozițiile de conducere în instituțiile Uniunii Europene. Este un pachet care merită susținut. Avem acum cele mai bune premise pentru formarea unei majorități proeuropene în Parlamentul European.

Sursa: https://www.facebook.com/SiegfriedMEP/?__tn__=kCH-