PNL Municipiul Constanţa. Sistemul de educație din România este la pământ, la fel ca și sistemul de sănătate. Majoritatea şcolilor sunt construite înainte de 1970, uneori chiar cu mult mai mult timp în urmă, ceea ce face ca starea să pună în pericol, atât elevii, cât și cadrele didactice. Înscrisă în tradiţia învăţământului din spaţiul dobrogean, Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu” este una din cele mai vechi unităţi din Constanţa, fiind înfiinţată în 1879-1880.

De câțiva ani de zile, conducerea unității de învățământ bate la ușile Primăriei Constanța, solicitând ajutor financiar în vederea schimbării gardului, vechi de zeci de ani, dar și pentru reabilitarea fațadei clădirii. Cu noroc, până acum, bucățile care se pot desprinde din clădiri nu a au făcut victime. De fiecare dată, au primit același răspuns: ”Nu sunt fonduri”. Directorul Adelina Osca speră și anul acesta la o minune.

Cristina Andreea Văsii, consilier local #PNL Constanța: Din păcate in prezent școlile din Constanta se confruntă cu multe probleme. Câteva dintre problemele cele mai des întâlnite ar fi:- gardurile și porțile de acces degradate
– curtile și accesoriile pentru activitățile sportive degradate sau absente
– tencuiala și izolația exterioara degradate
– tâmplărie veche