Victor Picu, președinte PNL sector 1: Din 2016 și până în prezent, Primăria Generală a fost condusă doar din PR. Însă postările atent scrise, fotografiile atent selectate, interviurile atent regizate, își îndeplinesc până la un punct obiectivele. Oricât ai încerca să o coafezi, mai devreme sau mai târziu, realitatea te prinde din urmă. Astăzi, Gabriela Firea declară că face tot posibilul pentru ca RADET să poată oferi servicii publice corespunzătoare.Mă întreb ce înseamnă, în opinia dânsei, acest „tot posibilul”? Înseamnă oare să tai banii de investiții și să organizezi cu ei bâlciuri săptămânale? Sau poate să închizi ochii mai bine de doi ani la avertizările specialiștilor și ale opoziției, pentru ca în momentul în care sistemul cedează, să arunci vina pe cei din urmă?
Nu se poate să îți exerciți mai bine de jumătate din mandat și în continuare să vorbești despre greaua moștenire. Adevărul, doamna Firea, este că ați avut la îndemână toate instrumentele necesare pentru a face performanță. Primăria Generală, primăriile de sector și Guvernul sunt toate în curtea PSD-ului. Nu ați avut, în schimb, resursa umană necesară. Ar fi trebuit să aduceți lângă dvs. oameni care știu meserie, dar v-ați mulțumit cu oameni care știu să aplaude. Ar fi trebuit să îi preferați pe cei care vă corectează când greșiți, dar i-ați ales pe cei care vă preiau greșeala și încearcă să o transforme în adevăr absolut.
Iar voi, marii lideri ai PSD, odată văzuți cu sacii în căruță, v-ați ocupat timpul doar cu războaiele interne pentru putere.
Așa se face că, în prezent, în loc să colaboreze, social-democrații își pun mai degrabă bețe în roate. Dan Tudorache este în război cu Gabriela Firea, care este în război cu Liviu Dragnea, care este în război cu jumătate de partid. Promisiunea amnistiei și a grațierii este singura care îi mai ține cât de cât uniți.
Întorcându-ne la RADET, situația este cu adevărat critică. Rețeaua va continua să cedeze iar din păcate, sub actuala administrație, nu se întrezărește la orizont nicio soluție salvatoare. Doar cârpeli și amânări, adică aceeași rețetă care a fost aplicată și în ultimii doi ani. Dar măcar vine primăvara și Gabriela Firea ne va bucura, din nou, cu bâlciurile ei săptămânale.