Despre viamina D a lui Dragnea sau cum sa ne ascundem incompetenta. Ideea dlui Dragnea cu programul de acordare al vitaminei D la copii este o inepție spusă de cineva care nu înțelege adevăratele priorități și nevoi din Sănătate, spusă ca să creadă românii că “pesede-ul vrea să facă bine”.Dacă preşedintele PSD ar fi avut răspunderea declaraţiilor, ar fi cerut opinia unor medici sau ar fi căutat evaluările instituțiilor cu expertiză în domeniu și ar fi văzut că, din punct de vedere medical, o asemenea prescripţie funcţionează limitat și doar în anumite condiţii, cum ar fi expunerea solară şi în niciun caz nu este o soluţie minune.
Sunt priorități în Sănătate, dar Guvernul PSD şi liderul PSD nu par să aibă habar. Avem zeci de oameni care mor de gripă sau de rujeolă pentru că Guvernul PSD și Ministerul Sănătății nu sunt în stare să informeze populația să se vaccineze, lucru simplu și urgent.

Dintr-un alt registru, dar la fel de important. Este nevoie de o politică a medicamentului. O politică centrată pe nevoile pacientului, cu mix echilibrat în utilizarea de medicamente generice și medicamente originale şi cu sistem inteligent al preţurilor, cu mecanisme de compensare a costurilor, după modelul clawback sau cost-volum, ca România să deconteze cel mai mic preț din UE.

Acestea sunt câteva priorități pe care Guvernul PSD știe că trebuie să le aplice, dar nu o face. Dacă acestea ar fi urmărite și respectate, ar avea efect pozitiv, real, în viața românilor, nu prostiile populiste sau interesate pe care le debitează șeful PSD.

Sursa: https://www.facebook.com/pnlbucurestioficial/