ℹ️ Deputatul Ionuț Stroe a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat.
 Votul a fost unul politic, cele două comisii fiind dominate de PSD.Ionuț Stroe: ”Pregătirea pentru EURO 2020 e unul dintre marile obiective din acest an. Am găsit o situaţie incertă şi o slabă coordonare a instituţiilor. La nivelul grupului interministerial pe care îl conduc am solicitat urgent accelerarea pentru lucrările la infrastructura de transport, căii ferate care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni şi modernizarea Aeroportului Băneasa.
În ceea ce priveşte infrastructura sportivă am reuşit să aducem două dintre stadioane în grafic, Ghencea şi Arcul de Triumf. Vă pot asigura că EURO 2020 se va organiza în România în condiţiile solicitate de UEFA şi asumate de Guvernul român.
Referitor la pregătirea Jocurilor Olimpice de la Tokyo am avut situaţia presantă de a asigura problema finanţării federaţiilor. Atât prin rectificarea din luna noiembrie cât şi prin Legea Bugetului am asigurat banii necesari pentru pregătire, iar fondurile sunt deja la dispoziţia federaţiilor. ”