Președintele Comisiei parlamentare de cercetare a abuzurilor, deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan, consideră că „incompetența criminală” a Guvernului PSD-ALDE a făcut posibilă tragedia de la Caracal și apreciază că nu există nicio garanție, cu actualul guvern la conducere, că astfel de cazuri nu se vor repeta.„De ce e nevoie de o tragedie sau catastrofă sau o oribilă crimă, ca cea de la Caracal, ca să revină în dezbatere publică incapacitatea statului român de a-și apăra și proteja proprii cetățeni?”, se întreabă Ioan Bălan, vicepreședinte PNL.

El spune că este de înțeles că lumea este indignată și revoltată  la adresa incompetenței și nesimțirii autorităților, dar crede că „fiecare dintre noi suntem complici prin indiferență și lipsa de implicare  atunci când Statul eșuează în îndeplinirea rolului sau legal și constituțional”.

„Acceptăm resemnați, ca o fatalitate a destinului,  incompetența, incoerența, indiferența, nepotismul, nesimțirea, fuga de răspundere, justificările penibile și niciodată asumarea răspunderii a acelora învestiți să ne apere, nu să se justifice”.

Sursa: https://www.newsbucovina.ro/politica/256572/deputatul-ioan-balan-incompetenta-criminala-a-guvernarii-psd-alde-a-facut-posibila-tragedia-de-la-caracal-o-fetita-si-a-pus-viata-in-mainile-statului-iar-acum-guvernantii-cauta-justificari-penibile?