Comunicat de presă primit de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grupul parlamentar al PNL)
Cu Dăncilă şi Teodorovici la guvernare riscăm să pierdem 9,5 miliarde de euro din fondurile europene nerambursabile.Deputatul PNL Nicolae Giugea critică în termeni foarte duri nepăsarea şi nepriceperea Guvernului PSD-ALDE, care nu a reuşit în peste doi ani şi jumătate nici măcar să trimită la Bruxelles proiecte serioase şi solicitări ferme pentru a aduce în România fondurile gratuite, deşi ne apropiem de sfârşitul cadrului financiar multianual 2014-2020:

”Dăncilă şi Teodorovici joacă ping-pong cu soarta ţării, dând cu piciorul la zecile de miliarde de euro care aşteaptă să fie cheltuite în interesul României. Deşi ar putea să aducă în ţară bani cu totul gratuiţi, care în mare parte intră la buget, ei au introdus taxe noi pentru sectorul energetic, pentru comunicaţii şi sistemul bancar şi au menţinut aberanta supra-acciză la carburanţi. Dăncilă şi Teodorovici sunt extrem de toxici pentru ţară, pentru că bagă mâna până la cot în buzunarul românilor, în loc să întindă mâna şi să ia fondurile europene care ne-au fost repartizate de Comisia Europeană.Românii trebuie să ştie că din cele peste 30 de miliarde de euro pe care le puteam cheltui în perioada 2014-2020 pentru a construi autostrăzi, căi ferate, poduri, spitale, şcoli, universităţi, sisteme de irigaţii, sisteme moderne de comunicaţii, diguri de protecţie împotriva inundaţiilor şi multe altele, Guvernele PSD-ALDE nu au cheltuit mai nimic. Mai precis, până astăzi, au intrat efectiv în România cca. 8,8 miliarde de euro, din care peste 4 miliarde reprezintă subvenţiile acordate în agricultură, unde nu este necesar să se întocmească proiecte. Diferenţa de bani nu s-a cheltuit pe proiecte noi, ci pe cele vechi, începute încă de pe vremea Guvernului Boc, pe care nici astăzi Guvernele PSD-ALDE nu au fost în stare să le finalizeze, cum ar fi de pildă bucăţile din Autostrada Sibiu-Nădlac, Autostrada Sebeş-Alba sau Autostrada Transilvania. Aşa-zisele proiecte noi cu care se laudă PSD şi ALDE pe la televiziuni sunt doar nişte şantiere abandonate, pe care s-au aruncat 3 borduri şi 2 grămezi de nisip, până au plecat televiziunile!Este extrem de grav că pentru cca. 9,5 miliarde de euro Dăncilă şi Teodorovici nici măcar nu au transmis la Bruxelles proiecte ca să ceară aceşti bani. Știm cu toţii că dacă România nu cere banii alocaţi, prin depunerea de proiecte fezabile, se consideră că ţara noastră nu are nevoie de ei şi atunci banii vor merge către state care vor şi pot să se dezvolte, cum sunt Polonia, Ungaria, Cehia şi chiar Bulgaria, la care în urmă cu ceva ani ne uitam condescendent.Este fără echivoc faptul că Dăncilă şi Teodorovici s-au lansat într-un concurs de frumuseţe şi pozează în cuplul irezistibil de candidaţi pentru la toamnă, însă incompetenţa lor ne costă enorm, pe fiecare în parte. Mai grav este faptul că aflaţi în faţa unei crize bugetare majore, celor două personaje nici măcar nu le trece prin cap să aducă fondurile europene în ţară şi să rezolve problema, ci scormonesc o încropeală, cât să închidă anul bugetar cu un deficit de sub 3% din PIB.”