Comunicat de presă primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grupul parlamentar al PNL)
Vrancea, la coada clasamentului judeţelor privind salariul mediu net lunar.Cele mai mici salarii din România se plătesc în Vrancea. Într-un clasament al salariilor, se observă că cele mai mari venituri medii nete lunare se înregistrează în Bucureşti – 3.684 lei şi în Cluj – 3.115 lei. La polul opus este Vrancea, aici unde se înregistrează un salariu mediu net sub 2.000 lei!Lipsa perspectivelor şi a investiţiilor face ca Vrancea să nu ţină pasul cu creşterea salariilor pentru că rata de creştere este mai mare, în mod automat, acolo unde este dezvoltare. Cu alte cuvinte, Clujul va continua creşterea, specialiştii prognozând că în curând va depăşi Bucureştiul la capitolul venituri lunare medii, în timp ce Vrancea, dar şi alte judeţe din regiunile sărace ale României, va rămâne la coada clasamentului. În timp ce baronul pesedist Marian Oprişan sfidează logica şi bunul simţ şi îşi permite să spună că mămica îi plăteşte pentru bolizi de lux din pensia de muncitoare la Confecţia, cetăţenii din judeţul pe care l-a condus de atâta amar de ani primesc cele mai mici salarii!În plus, lipsa de viziune, corupţia şi stilul baronial de a conduce a dus la un judeţ ermetic, în care investitorii nu vin pentru că nu dispun de infrastructură şi oportunităţi de a creşte o afacere. Să vii să te lauzi total anapoda în ziarul de casă cum că Vrancea este fruntaşă la atragerea fondurilor europene, când instituţia pe care o conduci a pierdut bani europeni pentru proiecte, aşa cum este cel de la Crângul Petreşti, şi are întârzieri de ani de zile la altele, cum este proiectul Vrancea curată, este demagogie! Dar, ca să vezi toate aceste neajunsuri şi să ştii că vrâncenii tăi primesc cele mai mici salarii din ţară, ar trebui să îţi petreci mai mult timp în propriul judeţ şi în instituţia pe care o reprezinţi, nu să fii rupt total de realitate prin penthouse-uri bucureştene şi în bolizi de sute de mii de euro, pe care nu îi poţi justifica.Va veni vremea în care huiduielile primite de baronul Oprişan la congresul PSD se vor auzi şi în Vrancea. Curând, foarte curând!