Comunicat de presă primit de la domnul deputat Ion Ștefan (Grupul parlamentar al PNL)
Vrancea, între judeţele cu cei mai mulţi bugetari angajaţi în administraţia locală din România.Cel mai sigur loc de muncă, în Vrancea cel puţin, este în sistemul bugetar. O ştim în special de la administraţia locală PSD Misăilă care a transformat Primăria Focşani în agenţie de forţă de muncă pentru posesorii de carnet roşu. Unul munceşte, alţi trei încurcă şi stau la cafea!Datele oficiale arată că Vrancea, un judeţ în care economia încă se zbate să respire, este sufocată de angajările la buget. Chiar Ministerul de Finanţe recunoaşte acest lucru, arătând că la o mie de locuitori, în Vrancea sunt 16,3 bugetari în administraţia publică locală! Un aparat extrem de stufos şi ineficient de cele mai multe ori pentru că angajările nu s-au făcut pe competenţe ci pe bază de sinecuri.Partidul Naţional Liberal susţine că avem nevoie de introducerea principiului 85/15, adică angajaţii din sectorul bugetar nu pot să reprezinte mai mult de 15% din totalul angajaţilor din economie! Asta dacă mai vrem ca economia să susţină această ţară.

Sursa : http://www.cdep.ro/presa/tabel%20bugetari.pdf