Comunicat de presă primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
PSD şi aberaţiile legislative de vară.  Una dintre cele mai proaspete bazaconii ale pesediştilor este propunerea de a introduce „pensia de întreţinere“. Bănuim că este ordin de partid, ca săptămânal, fiecare parlamentar PSD să vină cu o idee, iar cea mai proastă sau controversată să fie transmisă public. Aşa se face că ultima lor propunere a acumulat un număr foarte mare de susţinători: 73 de parlamentari au semnat proiectul de lege! Că între timp şi-au retras, în urma dezbaterii publice, măreaţa idee, contează mai puţin.Intenţia de stat captiv, în care totul trebuie controlat de PSD, a fost evidentă de la preluarea puterii de coaliţia PSD-ALDE, care nu înţelege nici democraţia, nici libertatea individului, nici economia. Să fi făcut vreunul dintre „gânditorii“ partidului vreo analiză a impactului acestei măsuri? Evident că nu, deoarece nu sunt în stare!În momentul de faţă, cu un deficit de 11 miliarde la bugetul de stat, pe care încearcă să îl acopere cu disperare, sistemul public de pensii este compromis la nivel financiar. Colapsul este tot mai evident şi nici împrumuturile cu dobânzi uriaşe nu îl mai pot acoperi. Și atunci Dăncilă, Teodorovici şi restul incompetenţilor aflaţi la guvernare caută să treacă grija faţă de bătrâni din responsabilitatea statului pe umerii „omului de rând“.Un proverb românesc spune că cine nu are bătrâni, să-şi cumpere. Prin caracterul sinistru al acestei iniţiative, PSD învrăjbeşte generaţiile între ele, părinţi şi copii, cu scopul meschin de a-şi ascunde eşecul, de a nu recunoaşte că a dus România de râpă. Pentru aceşti politicieni ai lugubrului, nu contează decât miza de moment – să rămână la putere. O urmăresc din toate forţele şi nu se dau înapoi de la nimic. Fiind laşi prin definiţie, îşi trădează neputinţa şi caută să dea vina pe alţii pentru felul în care falimentează ţara. Iar acest lucru trebuie să înceteze cât mai repede!