Comunicat de presa primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)  Educaţia românească fără speranţă în timpul guvernării PSD! Experienţa bacalaureatului din acest an ne înfăţişează un tablou sumbru. În urma nenumăratelor experimente ale Ministerului Educaţiei, ne confruntăm cu o situaţie fără precedent: doar patru elevi din zece au luat examenul! Declinul este foarte clar. Conform statisticilor, oferite chiar de minister, s-a înregistrat cea mai redusă rată de promovabilitate din ultimii cinci ani! Un eşec pentru educaţia românească şi pentru societate, acum şi mai ales pentru viitor!Din cei 230.000 de elevi care au început clasa I în 2007, numai 85.000 au luat bacalaureatul. Zeci de mii de copii au fost lipsiţi de şanse, unul dintre motive fiind numeroasele „reforme“ din învăţământ. La care se adaugă abandonul şcolar!Cu ce soluţii vine guvernarea PSD? Vorbeşte despre desfiinţarea programului „Cornul şi laptele“, despre tăieri din bugetul Educaţiei (de parcă ar mai fi de unde!) şi despre alte măsuri similare, care nu asigură, în nici un caz, un viitor mai bun pentru educaţie.În acest context, PNL vine cu trei propuneri privind învăţământul preuniversitar: prevenirea abandonului şcolar prin implementarea unui program de tip „şcoală după şcoală“; asigurarea unui pachet alimentar pentru fiecare elev; introducerea evaluării şcolilor şi identificarea cauzelor pentru care mulţi elevi nu se prezintă la examenul final.În jurul acestor propuneri ar trebui să se ralieze întreaga clasă politică, indiferent de partid, pentru a asigura viitorul sutelor de mii de copii care au nevoie de educaţie, nu de abandon şi delăsare din partea statului! Pentru viitorul lor, colaborarea întregii societăţi este mai mult decât necesară. Astfel vom avea o Românie mai bună!