Premierul Ludovic Orban a declarat că parlamentarii liberali vor vota la vedere împotriva moţiunii de cenzură, demers despre care a susţinut că nu are un număr suficient de voturi pentru a fi adoptat. Premieruș Ludovic Orban a arătat: „Obiectivul fundamental al PNL în materie de alegeri locale este să pună în practică voinţa majorităţii zdrobitoare a cetăţenilor. Aceştia îşi doresc o alegere democratică a primarilor în două tururi, cu voturile a 50% plus unu dintre cetăţenii care participă la vot. Plecând de la acest obiectiv fundamental, obiectivul PNL este acela de a împiedica adoptarea moţiunii de cenzură. În acest sens, am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie prezenţi în plen şi să voteze la vedere împotriva moţiunii de cenzură”.Premierul  Ldovic Orban a spus că liderii grupurilor parlamentare ale PNL au fost mandataţi să poarte negocieri cu toate grupurile parlamentare partenere şi individual cu parlamentari din alte grupuri pentru a-i convinge să nu voteze în favoarea moţiunii de cenzură.

Ludovic Orban a precizat: „Conform evaluării actuale pe care o avem, nu există un număr suficient de parlamentari astfel încât să asigure reuşita moţiunii de cenzură”.

Mai jos video declarațiile de presî:  https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/527697541186255/