Audierile miniştrilor Guvernului Orban în Parlament continuă, marţi, în Parlament, cu scandal. Ministrul Economiei Virgil Popescu a primit aviz pozitiv pentru portofoliul de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în ciuda unor critici dure în cadrul dezbaterilor.UPDATE Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a primit aviz pozitiv, marţi, din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului. Au existat 23 de voturi „pentru” şi 21 „respingeri”.
Virgil Popescu a declarat că securitatea energetică, eficienţa energetică şi protecţia consumatorului vulnerabil se numără printre principalele direcţii ale programului de guvernare. Preşedintele comisiei economice a Senatului, Daniel Zamfir, a acuzat, marţi, că audierea ministrului desemnat la Economie, Virgil Popescu, face parte dintr-o procedură de „neînvestire” a Guvernului Orban II, scrie Mediafax.  El crede că parlamentarii au fost chemaţi să asiste la o „mascaradă”. Zamfir a spus că a aflat de la premier că nu se doreşte învestirea Guvernului şi susţine că parlamentarii au fost chemaţi să asiste la o mascaradă. „Am aflat că domnul premier că nu se doreşte învestirea. Participăm la o mascaradă, un simulacru, unde unii dintre noi luăm lucrurile în serios, iar alţii participă ca să piardă timpul”, a spus Zamfir. Din încăpere i s-a transmis lui Zamfir să părăsească sala dacă audierea e o pierdere de timp. „Dacă domnul Popescu nu vrea să fie ministru, nu o să-l întreb ce vrea să facă. În schimb, văd că are o singură ţintă: Primăria Capitalei. Domnul Orban a tăiat din bugetul Primăriei, domnul Cîţu a trimis un control, văd că şi domnul ministru Popescu face declaraţii care pe mine mă intrigă. Spune că blochează conturile Primăriei Capitalei. (…) ELCEN a făcut tot posibilul ca RADET să intre în faliment. V-aş întreba care a fost interesul şi de ce ELCEN-ul a ţinut din tot înadinsul să bage în faliment RADET în condiţiile în care clientul principal al ELCEN era RADET-ul”, a mai spus Zamfir.

Citeste mai mult: adev.ro/q5w1f4

Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a primit aviz pozitiv, marţi, din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului. Virgil Popescu a obținut 23 de voturi pentru şi 21 de voturi împotrivă.

Virgil Popescu: ”Avem în programul de guvernare promovarea proiectului de realizare a ciclului integrat de producţie minereu de cupru produs finit în România în industria cuprului, identificarea unui investitor strategic pentru producerea în ţară a produselor finite din cupru cu valoare adăugată mare, realizarea de parteneriate cu companii din ţările NATO pentru integrare şi producţie în fabricile industriei de apărare din România a diverselor tipuri de maşini, echipamente şi subansamble pentru echipamente pentru Armata Română, reorganizarea companiei Romarm. În domeniul energiei avem nişte obiective principale: securitatea energetică, o politică energetică orientată către eficienţa energetică şi protecţia consumatorului vulnerabil, redobândirea încrederii investitorilor, o politică energetică europeană comună. ”