Declarație de Presă, PNL Sector 3 oprește ingineriile financiare ale Primarului Negoiță făcute prin societățile primăriei. Consilierii Partidului Național Liberal – Filiala Sector 3 s-au opus astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Local, proiectelor de hotărâre ințiate de Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță prin care se intenționa evitarea licitațiilor transparente prin intermediul societăților aflate în subordinea Consiliului. În timp ce Primăria Sectorului 3 finanțează aceste societăți comerciale, tot ea cumpără utilaje de la acestea, nerespectând principiul concurenței libere. A fost cazul SD3 Salubritate si Deszăpezire S3 SRL, Investiții Spații Verzi S3 SRL, AS3 Administrare Străzi S3 SRL.

PNL Sector 3 își exprimă îngrijorarea față de modul în care se realizează achizițiile publice în Sector. Societățile înființate de Primarul actual, Robert Negoiță, cu sprijinul majorității politice pe care o controlează în Consiliul Local, practică un sistem de ocolire a cadrului legal în domeniul achizițiilor de bunuri și servicii. Din documentarea noastră, constatăm că sistemul funcționează în toate sectoarele și la nivelul Capitalei, toate conduse de PSD.

Prin faptul că cere vot în Consiliul local pentru aceste scheme financire, desi Consiliul nu are atribuții în a vota procedure de achiziții fiind exclusive răspunderea aparatului de specialitate al primarului, Primarul Negoiță încearcă să paseze responsabilitatea iar Consiliierii PNL Sector 3 se pun oricărei încercări în acest sens.

Totodată, atragem atenția cetățenilor Sectorului 3 asupra faptului că, în momentul înființării societăților comerciale, acestea aveau un domeniu clar de activitate. În timp, Primarul, prin diferite măsuri, le-a schimbat sau extins domeniul de activitate, ajungându-se până la situația în care multe asemenea societăți comerciale au același domeniu de activitate sau unul complet diferit de cel inițial. Este cazul Societățiii Investiții Spații Verzi S3.

Din respect pentru cetățenii Sectorului 3 respectiv pentru taxele și impozitele acestora, Partidul National Liberal – Filiala Sector 3, prin consilierii săi municipali, va continua să monitorizeze cu atenție activitatea Primăriei și a societăților comerciale, folosinând toate pârghiile legale de care dispune opoziție pentru a sancționa orice acțiune ilegală sau imorală făcută de administrația PSD-ALDE.”