Rovana Plumb, până recent ministru al Fondurilor Europene, este unul dintre principalii vinovați pentru slaba absorbție a fondurilor UE aferente perioadei 2014 – 2020. România a absorbit doar 24% din fonduri europene structurale și de investiții alocate țării noastre, deși au trecut 5 ani și jumătate din exercițiul financiar actual de 7 ani. Ca fost ministru al Mediului, Rovana Plumb poartă răspunderea pentru faptul că România a pierdut 440 de milioane de euro fonduri europene alocate pentru mediu în perioada 2007 – 2013.Dan Nica este europarlamentarul român care a mințit anul trecut în plenul Parlamentului European spunând că 98% din persoanele trimise în judecată pentru corupție în România au fost achitate. În realitate, doar 10% din dosarele de corupție s-au încheiat cu achitarea persoanelor anchetate, procentul de achitări din România fiind chiar sub media europeană.

În plus, ambele persoane nominalizate sunt cunoscute ca slujbași ai fostului președinte PSD, infractorul condamnat Liviu Dragnea. Toate aceste lucruri sunt știute de liderii europeni, inclusiv de noul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Sursa: https://www.facebook.com/siegfried.muresan