Siegfried Muresan, eurodeputat #PNL și purtător de cuvânt al #PPE: „De ce a declanșat Comisia Europeană procedura de infringement privind Ordonanța 114 prin care se plafonează prețurile la gazele din producția internă?

ℹ️ Simplu: Uniunea Europeană s-a dezvoltat de-a lungul anilor promovând o economie socială de piață care are în centru interesele consumatorilor.

❗Ordonanța 114 este o lege abuzivă, comunistă, care lovește în producția internă, care descurajează competiția și încurajează importurile de gaze, în special cele dinspre Federația Rusă. Înseamnă că vom importa mai mult din Federația Rusă, vom deveni mai dependenți de importurile de gaze, va fi afectată producția locală de gaze și se vor pierde locuri de muncă.

❗Chiar dacă, în teorie, se plafonează prețurile la gaze, costurile ascunse generate de această măsură sunt mult mai mari și afectează securitatea energetică a României și industria autohtonă.

ℹ️ Prin declanșarea procedurii de infringement, Comisia cere Guvernului României să respecte legislația europeană și să apere interesele economiei românești.

❗În plus, alte 3 notificări ale Comisiei Europene vizează încălcări sau întârzieri de punere în aplicare a legislației europene de către România.

❗Un guvern care vrea să conducă Consiliul UE, dar, pe de altă parte, încalcă cu regularitate legislația UE, nu poate obține nimic de pe urma președinției UE.”