Violeta Alexandru, candidat în cursa internă pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria Sector 1: De astăzi a început vacanța intersemestrială. Bucurie pentru copii, din păcate prea mult stres pentru părinți. Cine se ocupă, în vacanță, de copilul fără bunici/rude?

Este o întrebare care ascunde mult stres în familiile în care părinți muncesc. Mă revoltă faptul că sunt lăsați să găsească singuri soluții, în timp ce Primăriei actuale de la sectorul 1, deși are atribuții, nu îi pasă.
Mulți prieteni-părinți cu care discut resimt aceleași probleme: lipsa creșelor, a grădinițelor și, în general, a infrastructurii de îngrijire și educare pentru copii mici. În Sectorul 1 sunt doar vreo 4-5 grădinițe deschise în vacanța de vară. Prea puține opțiuni (și contra cost, când primăria ar avea bani) de after-school. Cantine școlare au câteva.
Îmi sunt clare multe soluții și țin chiar de primărie, direct sau prin colaborare cu mediul de afaceri și ONG. Concret: parteneriate cu mediul privat la nivel de creșe și grădinițe (localizate chiar în clădirile de birouri cu mulți angajați), extinderea/mansardarea, după caz, a spațiilor școlilor pentru after-school, colaborare cu spații din perimetrul școlii în care se pot derula programe sportive necesare pentru dezvoltarea copiilor. Primăria se va implica pentru a găsi soluții la plata educatorilor/învățătorilor supraveghetori, inclusiv prin colaborări cu mediul neguvernamental.
Văd în jurul meu copii pentru care părinții fac sacrificii enorme, în loc să trăiască relaxați. Primăria sub coordonarea mea va munci pentru ca oamenii activi să se simtă mai confortabil în a-și mări familia, în a avea copii. Eu încurajez munca, ambii părinți putând să își ia locuri de muncă “pline”, ca număr de ore. Ceea ce vreau, de fapt, este ca cei care își văd de treabă să se poată concentra la ceea ce au de făcut, fără un stres suplimentar, fără a-și consuma zilele de concediu.
Prioritatea mea: Educație în condiții civilizate în Sectorul 1. Implic activ Primăria de îndată ce părintele decide să revină la serviciu.
Doar un primar care nu vrea sa facă se ascunde în spatele legilor strâmbe.
Din 2020, schimbăm lucrurile radical!
#solutiilaproblemerealedincomunitate