Daniel Buda, președintele PNL Cluj:  ↗️ În condiții de secetă severă, să spui că nu te lasă ploaia să construiești autostrăzi, înseamnă să fi rupt de realitate! Ministrul “0 km de autostradă”, Răzvan Cuc, este, fără îndoială, expresia incompetenței Guvernului PSD-ALDE. Dacă la începutul mandatului declara în spațiul public faptul că nu promite construcția niciunui kilometru de autostradă, iată că ieri, la bilanțul celor 5 luni de mandat, ministrul Cuc ne promite construcția a 100 km de autostradă în acest an. Mai mult, pentru palmaresul celor 0 km de autostradă, domnia sa dă vina, paradoxal, pe ploile abundente, într-o perioadă de secetă severă, nicidecum pe incapacitatea domniei sale de a dezvolta infrastructura de transport.
Mă întreb, și nu doar retoric, ce ghinion s-a putut abate asupra Ministerului Transporturilor, astfel încât, sub Guvernarea PSD-ALDE, România să se pricopsească doar cu miniștri neputincioși, lipsiți de orice urmă de responsabilitate. Sectorul transporturilor, cel care în mod normal ar trebui să asigure mobilitate rapidă a cetățenilor și a mărfurilor, parcă este blestemat. În anul de grație 2019, când în alte state ale UE construcția de drumuri și autostrăzi reprezintă o prioritate majoră, România se împotmolește încă în proceduri birocratice, în procese interminabile și în tergiversări când este vorba de recepții ale lucrărilor.
În condițiile în care în România încă se moare cu zile în accidente rutiere din cauza infrastructurii deficitare, ministrul Cuc și întreaga guvernare PSD-ALDE, se dovedesc incapabili să ducă la bun sfârșit lucrările începute, să nu mai vorbim de incapacitatea de a iniția alte lucrări noi, cum e cazul Autostrăzii Comarnic- Brașov.
Am spus-o și o repet: sute de milioane de euro sunt puse la bătaie de Comisia Europeană pentru construcția de autostrăzi însă, și banii infimi pe care reușim să îi absorbim, îi ținem blocați în conturi și nu suntem în stare să îi folosim. Oare din toată garnitura PSD-ALDE, chiar nu se poate găsi un om profesionist și capabil să deblocheze situația absurdă de la Ministerul Transporturilor? Pentru că de amatori și de incompetenți, ne este acru!
Foto: Adevărul

Sursa: https://www.facebook.com/pnl.cluj/