În această săptămână sunt prezent la Parlamentul European de la Strasbourg, unde particip la lucrările ședinței plenare. Ordinea de zi a ședinței cuprinde dezbateri cu reprezentanții Comisiei și ai Consiliului pe tema bilanțului președinției române a Consiliului precum și prezentarea programului de activități al președinției finlandeze a Consiliului.

În cadrul ședinței va avea loc și declarația candidatei la postul de Președinte al Comisiei, doamna Ursula von der Leyen și alegerea Președintelui Comisiei. De asemenea, vor fi supuse dezbaterii o serie de teme care vizează punerea în aplicare a Strategiei globale a UE, situația din Venezuela, situația din Golful Persic, Situația din Moldova, situația din Hong Kong, situația de la granița SUA-Mexic, situația activiștilor de mediu și a deținuților politici ucrainieni din Rusia, asistența umanitară în zona Mării Mediterane dar și subiectul legat de zonele cu aer nepoluat în orașele UE.
Vă voi reda discuțiile din cadrul ședinței plenare însă, până atunci, dacă aveți întrebări sau nelămuriri, vă stau la dispoziție pentru a vă răspunde.
Foto: Adevărul

Sursa: facebook Daniel Buda