↗️ În actualul mandat de europarlamentar și de membru al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, îmi doresc în primul rând ca fermierii români să aibă subvenții la fel ca în UE, să aibă posibilitatea de a avea acces la aceleași surse de finanțare în vederea capitalizării lor, astfel încât să reziste pe piață dar, în același timp, să poată furniza alimente de calitate și la prețuri accesibile pentru toți consumatorii.↗️ Politicile agricole la nivel european trebuie să prevină depopularea spațiului rural, concomitent cu dezvoltarea acestui spațiu la nivel de oraș din punctul de vedere al serviciilor. Fie că vorbim de accesul la internet, infrastructura rutieră, medicală sau școlară, acestea trebuie să devină realități palpabile într-un spațiu rural care trebuie să devină prietenos cu tinerii fermieri sau oricine altcineva care dorește să practice agricultura. Nu în ultimul rând, fermierii sunt cei care contribuie la un mediu curat prin practicile agricole menite să ne furnizeze nouă tuturor un aer mai curat și mai sănătos. Deși poate părea o banalitate pentru unii, este o realitate tristă pentru alții. Pentru cei care suferă de diverse afecțiuni respiratorii și nu numai care, în același timp, duc la o scădere semnificativă a speranței de viață sau a calității vieții.

↗️ Schimbările climatice au ajuns și în țara noastră, lucru constatat din plin în ultima vreme, fie dacă ne uităm la ce s-a întâmplat la Zalău, unde gheața era cât oul sau la vijeliile și tornadele pe care le vedeam doar în filme. Provocările pentru noul mandat sunt multiple, cu atât mai mult cu cât arhitectura PE este mult schimbată.

↗️ În mod cert, prioritățile mele sunt și vor rămâne reprezentarea intereselor tuturor fermierilor, fie ei mari sau mici, dar și reprezentarea consumatorilor care trebuie să aibă acces la o hrană de calitate și la prețuri rezonabile.

Sursa: http://ziarulfaclia.ro/planurile-lui-daniel-buda-in-comisia-agri/?fbclid=IwAR31N8hm5OeVurzCHsgWFqV8r6VXDM_UXblCPy0VBliwBSjEA5eNS7Y0ONw