La 57 de ani distanță de mama sa, se stinge din viață Elena Arnăuțoiu, simbol al luptei anticomuniste. Întreaga familie Arnăuțoiu este emblematică pentru rezistența armată anticomunistă.Laurenția Arnăuțoiu, mama fraților Arnăuțoiu a fost arestată de două ori și a murit în terifianta temniță de la Miercurea Ciuc. Toma și Petre, frații Elenei au luptat împotriva regimului comunist și au organizat și condus cel mai longeviv grup de rezistență, pe versantul sudic al munților Făgărașului. Un alt frate, Ion murise pe frontul de est, în războiul împotriva bolșevismului.

Elena Arnăuțoiu a petrecut 7 ani de închisoare în teribilele temnițe comuniste, iar în ultimul său interviu, pentru Adevărul a spus că o doare foarte rău de ce a ajuns acum România.

Dumnezeu să o odihnească în pace! Iar noi să nu uităm nicio clipă sacrificiul făcut de înaintașii noștri pentru ca noi să ne putem bucura acum de libertate și properitate.

Sursa foto: Adevarul.ro