Dacă dorim să rămânem competitivi și să ridicăm nivelul calității vieții în România trebuie să investim în cercetare și inovare.

În Parlamentul European, am reușit să obțin creșterea bugetului pentru Cercetare în Sănătate la 9,7 miliarde de Euro. O primă misiune finanțată din acești bani va fi eradicarea cancerului pediatric până în 2040.

România trebuie să beneficieze de acești bani și sunt sigur că cercetătorii români îi vor utiliza cu folos. Pe o parte dintre ei, cei mai mulți tineri, i-am cunoscut zilele trecute la dezbaterea “Viitorul Cercetării, Dezvoltării și Inovării în Sănătate. Oportunități pentru România”, organizată la Institutul „Nicolae Simionescu”. Sunt ambițioși și hotărâți să își pună toată energia și priceperea ca să obțină bani europeni pentru proiectele lor de cercetare medicală!

Mulțumesc d-nei acad. prof. univ. dr. Maya Simionescu, directorul Institutului, pentru invitația la eveniment, precum și acad. prof.univ. dr. Irinel Popescu și colegei mele de la Bruxelles, d-na Irene Norstedt, director al Direcției pentru Inovare și Medicină Personalizată pentru că au răspuns tuturor întrebărilor noastre!

Sursa:

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]