ℹ️ Cu prilejul prezenței la cea de-a 56-a ediție a Conferinţei de Securitate de la München (13–16 februarie 2020), premierul Ludovic Orban a participat, în calitate de invitat de onoare, la Conferința pentru Europa.
ℹ️ În cadrul alocuțiunii sale, prim-ministrul Ludovic Orban a prezentat evaluările României cu privire la evoluţiile recente la nivel internaţional, cu accent asupra interdependenţei între securitate şi economie, precum și asupra provocărilor şi oportunităţilor asociate globalizării.

ℹ️ În acest context, premierul Ludovic Orban a evidenţiat rolul şi contribuţiile ţării noastre la nivel european şi internațional, facilitate, printre altele, de creșterea și integrarea anumitor sectoare în lanțuri de producție internaționale, de sistemul fiscal competitiv şi de atractivitatea pentru investitori străini.
ℹ️ Șeful Executivului român a accentuat profilul pro-european solid al țării noastre, subliniind implicarea activă a României în eforturile de consolidare a Uniunii Europene și a politicilor sale majore, precum şi în creşterea coeziunii între statele membre.