Ovidiu Raeţchi, deputat #PNL și președinte al Comisiei de Apărare și Siguranță Națională a PNL:  “Cred că la finalizarea tuturor etapelor de judecată din justiție (pentru că urmează recursul și judecarea pe fond), generalul Ciucă va rămâne în fruntea Armatei Române. Pentru că așa este corect procedural (ministrul Leș neoferind alternative legale de numire) și pentru că asta este firesc profesional și moral, având în vedere prestigiul generalului Ciucă în cadrul Armatei Române și printre partenerii strategici ai țării noastre.

Până atunci, însă, până tot parcursul juridic va fi epuizat, rămâne haosul generat azi prin demersurile PSD împotriva șefului Armatei: în timp ce secretarul general NATO se află la București pentru discuții esențiale, militarii români află că au o conducere suspendată temporar din cauza ambițiilor lui Liviu Dragnea. Demersurile PSD pe acest subiect sunt pur și simplu de neînțeles, așa cum de neînțeles este blocarea repetată a încercărilor Armatei de a construi o capacitate de descurajare credibilă la Marea Neagră prin achiziționarea corvetelor. România are nevoie de o Armată funcțională și de o modernizare reală, nu de frământări și blocaje!”