Costel Alexe, Președinte #PNLIasi: Spitalul Regional de Urgențe Iași, cea mai mare investiție cu fonduri europene, prinde contur după 3 ani de tergiversări, termene nerespectate și indolență crasă din partea politrucilor PSD!
Contractul de finanțare pentru demararea lucrărilor la SRU Iași a fost semnat astăzi, investiția de peste 500 de milioane de euro fiind un balon de oxigen pentru sistemul medical din Moldova, pentru cei 5 milioane de locuitori din regiune, care vor beneficia de servicii medicale de înaltă calitate și aparatură de ultimă generație.Această investiție, atât de necesară Moldovei, TREBUIA și PUTEA fi demarată încă de acum 3 ani dacă PSD și-ar fi respectat angajamente luate în fața românilor și ar fi manifestat o minimă preocupare față de sănătatea populației.
Lipsa de coerență, amatorismul și dezinteresul guvernării PSD s-au dovedit fatale proiectului inițial, căci în doar 1 an de zile, fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a declarat în 4 ieșiri publice 4 termene diferite de finalizare, iar fiecare termen asumat de către guvernarea PSD a fost încălcat, uramând amânări peste amânări, încât nu se mai știa dacă vom avea Spital Regional de Urgențe la Iași în 2022, 2023 sau mai nou …undeva spre 2027!!
Când Uniunea Europeană îți dă bani gratis, când viața oamenilor este la mijloc, când în pixul unui ministru stă o decizie capitală, nu este loc de bâlbâieli și tergiversări!
Un guvern care vizează interesul cetățeanului acționează de îndată!
Un guvern care slujește interesul public și nu este tributar artificiilor financiare obscure alege mereu fondurile europene gratuite în detrimentul parteneriatului public-privat!

Sursa: https://www.facebook.com/PNL-IASI-185088338177066/