Orașul #PoduIloaiei este efectiv paralizat de traficul rutier, iar populația e sufocată de poluarea tot mai ridicată! Această situaţie a fost semnalată în permanenţă de Ioan Alexa, preşedinte #PNLPoduIloaiei. În primul rând este nevoie urgentă de o variantă ocolitoare a orașului Podu Iloaiei, căci majoritatea autovehiculelor care îngreunează traficul sunt în tranzit. Observăm acum că, după ce timp de 3 ani am făcut o serie de demersuri punctuale pentru a debloca lucrările de infrastructură rutieră din județul Iași, administraţia PSD realizează în ceas târziu această nevoie.

1️⃣ Secțiunea de drum din interiorul orașului se încovoiază sub greutatea camioanelor și autovehiculelor de mare tonaj, acostamentul sau banda de la trotuar fiind denivelată pe porțiuni mari!

2️⃣ Traficul se gâtuie brusc, E583 transformându-se după Budăi din 2 benzi pe sens (în realitate 1 bandă+acostament), la o singură bandă pe secțiunea Centru-Calea Ferată. Iașul este un veritabil pol regional, un magnet economic, administrativ, cultural, turistic și medical, mii de autovehicule din Neamț, Suceava, Bacău și Botoșani întră zilnic în Iași pe E583, sufocând în drumul lor orașele intermediare: Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Pașcani!

Un județ în continuă dezvoltare, care aleargă spre borna de 1 milion de locuitori, nu poate rămâne încremenit în timp din punct de vedere al infrastructurii rutiere!

https://www.ziaruldeiasi.ro/…/scoateti-dopul-din-traficul-d…

Sursa: https://www.facebook.com/PNL-IASI-185088338177066/