Zilele acestea am participat la Helsinki, la primul Consiliul Informal de Mediu, organizat sub egida președinției Finlandei la UE și care a adus la aceeași masă miniștrii mediului din statele membre UE, comisarul european pentru politici climatice și energie, Miguel Arias Cañete, comisarul european pentru mediu, afaceri maritime și pescuit – Karmenu Vella, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Secretariatului General al Consiliului precum și membri ai Agenției Europene de Mediu și ai Biroului European de Mediu.Principalele teme de pe agenda Consiliului Informal de Mediu au fost schimbările climatice, biodiversitatea și economia circulară!

Fără acțiuni concrete și urgente, creșterea rapidă și ineficientă a utilizării resurselor va continua să creeze presiuni asupra mediului.
Cred cu tărie că obiectivele Acordului de la Paris și ale altor acorduri de mediu internaționale, precum și obiectivele de dezvoltare durabilă nu pot fi atinse fără politici relevante în domeniul eficienței resurselor și fără o utilizare și un management durabil al resurselor naturale.

Tranziția către o economie circulară cu emisii reduse de carbon și transformarea economiei în limitele de care dispune planeta noastră este o provocare, dar în același timp poate furniza oportunități dacă reușim să trecem prin acest proces.

Investind în #mediu, investim în #viitor!

#FaptePentruMediu