Românii nu vor grațiere și amnistie pentru fapte de corupție, deși  Curtea Constituțională a respins inițiativele legislative ale PNL-USR și PSD de revizuire a Constituției.  Din nou pare a fi în favoarea infractorilor. PNL cere depolitizarea CCR, modificarea componenței acesteia, a procedurii de numire a judecătorilor și a felului în care se iau deciziile. CCR trebuie să fie o instituție menită să-și îndeplinească rolul său constituțional în favoarea tuturor românilor. Românii sau săturat de politicieni penali. Românii nu mai vor ca cei care i-au furat să scape cu averea intacta și câteva luni de concediu în regim preferențial, la penitenciar. Românii s-au saturat de bătaia asta de joc. Românii după decenii la rând în care s-a strigat fără încetare „vrem locuri de muncă”,  au căzut acum în extrema opusă (culmea , cu o economie în creștere, cu milioane de cetățeni care au plecat către Occident, țara se confruntă cu o criză fără precedent: angajatorii nu mai găsesc mână de lucru, iar deficitul de pe piața muncii a ajuns la peste 500.000 de persoane). Românii sunt sătui de frauda fiscală și evaziune. Românii nu mai suportă sarcina fiscală în cazul celor cu venituri salariale mici și medii, care are ca efect încurajarea muncii la negru, nedeclată, nedeclararea integrală a veniturilor. Românii se confruntă cu riscuri de sustenabilitate pe termen lung, în special din cauza cheltuielilor legate de îmbătrânirea populației. Românii sunt conștienți că devin tot mai săraci și că le crește gradului de pauperizare de la an la an. Toate acestea și alte probleme pe care nu le-am menționat, cu care se confruntă românii sunt realități ce rămân provocări actuale și viitoare pentru NOI.

Bucurați‑vă în speranță! Nu vă lăsați călcați în picioare!
Constantin Micu
Prim-vicepreședinte OPV3 PNL București