Consiliul General al Municipiului București a aprobat vineri bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2020, propus de primarul Gabriela Firea.
Violeta Alexandru, președintele #PNL București. “Nu putem vota un buget nerealist, cu venituri supraestimate. Se vede cu ochiul liber că proiectul de buget propus de PSD/Gabriela Firea urmărește ca banii bucureștenilor să fie acordați, discreționar, companiilor municipale pe care le considerăm ilegale. Altele sunt prioritățile Bucureștiului. ” Cu un buget general estimat la circa 10 miliarde de lei, aproximativ 1,94 miliarde sunt alocate cheltuielilor de personal, din care 1,1 miliarde merg înspre companiile municipale și alte investiții finanțate din venituri proprii.

Alocarea a 20% din bugetul Capitalei pentru cheltuieli de personal demonstrează că PSD își protejează grupurile de interese și urmărește exclusiv folosirea banilor publici în scop de câștig electoral.
 Anul acesta, Termoenergetica va primi un buget de 1,64 miliarde de lei pentru a acoperi, în cea mai mare parte, salarii și subvenții.

Stelian Bujduveanu, lider al Consilierilor Generali din Primăria Capitalei. “Ar fi un gest de iresponsabilitate crasă să votăm un buget rupt de realitatea economică, cu venituri supraestimate, aflate doar pe hârtie, în timp ce Primăria Capitalei nu a plătit agentul termic destinat bucureștenilor pentru ultimele două luni și avariile la sistemul de termoficare sunt la ordinea zilei. ”