Proiectul, iniţiat de primarul PSD Gabriel Constantin Istrate a fost scos de pe ordinea de zi ca urmare a presiunii opoziţiei, care a explicat urmările potenţialului pericol de îndatorare.

🔈 “Cu toții ne dorim dezvoltarea orașului, investiții, dar cu ce preț? De ce în 3 ani din acest mandat nu s-a facut nimic şi tocmai acum chipurile s-a pus pe treabă? Şi mai ales care ar fi direcția banilor împrumutați? Adică în ce domenii vor fi folosiți niste bani pe care populaţia îi returnează cu dobândă ăn 20 de ani? Sunt clarificări la care primarul trebuie să raspundă pentru că trebuie să înțeleagă că nu mai merge cu votul cu ochii inchişi. Atât eu, cat şi echipa mea, susținem dezvoltarea orașului, dar nu prin credit. Un împrumut la bancă trebuie să fie ultima variantă pentru primăria Podu Iloaiei, asta dupa ce s-a convins că nu exista altă varianta de a face rost de bani. Dar exista şi se numeşte accesarea de fonduri europene!”, a declarat Ioan Alexa, preşedinte PNL Podu Iloaiei.

“Ieri, în plenul Consiliului Local, după ce primarul Istrate a dorit să suplimenteze ordinea de zi cu ideea unui împrumut, simțindu-se, probabil, vădit încolțit, n-a mai făcut asta, desi in comisii am discutat aceasta aberatie pe care o doreste. Cu toții ne dorim dezvoltarea orașului, investiții, dar cu ce preț? Oameni buni, nu e normal ca in ultimul ceas, când a simțit ca se apropie alegerile, primarul Istrate sa vina sa ne ceară ca noi să votăm contractarea unui imprumut. Care e urgenta? De ce in 3 ani din acest mandat nu s-a facut nimic si tocmai acum chipurile s-a pus pe treaba? Si mai ales care ar fi direcția banilor împrumutați? Adică în ce domenii vor fi folosiți niste bani pe care populatia ii returneaza cu dobânda in 20 de ani? Sunt clarificari la care primarul trebuie sa raspunda pentru ca trebuie să înțeleagă că nu mai merge cu votul cu ochii inchisi. Atât eu, cat si echipa mea, susținem dezvoltarea orașului, dar nu prin credit. Un împrumut la bancă trebuie să fie ultima variantă pentru primăria Podu Iloaiei, asta dupa ce s-a convins ca nu exista alta varianta de a face rost de bani. Dar exista si se numeste accesarea de fonduri europene! Si apropo de asta, sa ne spuna domnul Istrate daca s-a interesat despre ce fonduri europene ar avea la indemana pentru proiectele orașului, asta înainte de a solicita bancilor un imprumut prin care sa ii impovareze pe cetatenii orasului”, a declarat Ioan Alexa, consilier local PNL.

Sursa: PNL IASI