Conferință de presă organizată de Ministerul Culturii pentru prezentarea concluziilor controlului efectuat la Biblioteca Națională a României, de către Corpul de Control al Ministrului. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a prezentat joi concluziile controlului efectuat la Biblioteca Națională României constatând că s-au înregistrat mai multe abateri. ”S-a întins coarda prea tare”.”Conform cadrului legal în vigoare, Biblioteca Națională poate încheia contracte de prestări servicii în vederea asigurării finanțării activității din venituri proprii”, a spus Bogdan Gheorghiu la conferința de presă organizată la Ministerul Culturii. Alături de ministru au venit în fața presei Daniel Cherecheș și Cosmin Anișca, membri în comisia care a efectuat controlul de la Biblioteca Națională a României. Corpul de Control al Ministrului, la Biblioteca Națională a României.

În ceea ce privește abaterile constatate de comisia de control, ministrul a explicat faptul că ”nu a fost adoptat în consiliul de administrație un document care să conțină criteriile pentru organizarea de evenimente cultural-artistice, științifice și profesionale, conform procedurii interne. Nu a fost respectat termenul de depunere a cererii de organizare a evenimentului, respectiv 12 zile lucrătoare înainte de acesta. Cererea nu conținea toate evenimentele legate de istoricul activităților culturale ale beneficiarului, recomandări, tipul de eveniment, tematica, etc., conform procedurilor. Nu a existat un document formalizat care să cuprindă în detaliu programul de desfășurare a evenimentului, deși acesta este menționat în cadrul articolului 7.1, litera a din contract”.

Urmăriți video conferința de presă: https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/472683220063311/