Comunicate2019-05-23T00:20:14+02:00

La mulți ani tuturor urmăritorilor noștri din on-line și un an mai bun!

Fie ca toate visele pe care le făuriți în aceste ultime clipe magice ale anului, să se împlinească și drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă multă bucurie în inimi, iar în case fericire și belșug. La mulți ani 2020! (mai mult…)

Ora 11.00 . Depunerea unei coroane de flori în memoria victimelor Revoluției Piața Universității

Depunerea unei coroane de flori în memoria victimelor Revoluției în Piața Universității din partea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis.

La aniversarea celor 10 ani de la înființare, „Consorțiul Universitaria” a formulat concluziile dezbaterilor sale, desfășurate în această săptămână la Timișoara, cuprinse într-un adevărat „Decalog” al celor mai stringente priorități din învățământul superior românesc.

Am preluat președinția Consorțiului, începând cu această întrunire, odată cu responsabilitatea de a urma ideile cuprinse în cele 10 priorități ale „Consorțiului Universitaria”, care grupează universitățile românești ce sunt prezente pe cele mai bune poziții în topurile și rankingurile academice internaționale (un grup de patru universități publice comprehensive, la înființare, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din IașiUniversitatea din BucureștiUniversitatea Babeş-Bolyai din Cluj și Universitatea de Vest din Timișoara, la care s-a alăturat ulterior și ASE-ul din Bucuresti).

Ludovic Orban a anunțat miercuri, la începutul ședinței de guvern, că a demis-o pe Lia Olguța Vasilescu din funcția de consilier al primului ministru, funcție în care fusese numită în primăvara acestui an de Viorica Dăncilă.

„Am mai demis un rând de reprezentanți ai PSD” dar „plăcerea cea mai mare” a fost demiterea Liei Olguța Vasilescu, care era „consilier al premierului”, a spus Orban.
„Am eliberat-o de această grijă, să se ocupe de campanie”, a adăugat primul ministru, în condițiile în care Olguța Vasilescu este șefa de campanie a fostului premier, Viorica Dăncilă. (mai mult…)

Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, a primit din partea parlamentarilor din comisiile de resort 22 de voturi pentru, 29 de voturi împotrivă şi o abţinere.

Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, a primit din partea parlamentarilor din comisiile de resort 22 de voturi pentru, 29 de voturi împotrivă și o abținere. Cu toate că Violeta Alexandru a dat răspunsuri pertinente la întrebările puse, majoritatea PSD, dirijată de Lia Olguța Vasilescu, a decis să voteze împotrivă. Avizul comisiilor este consultativ. (mai mult…)