După cum vă spuneam săptămânile trecute, companii străine din energie își iau tălpășița din țara noastră, după aprobarea OUG 114. Iată prima confirmare oficială! Între timp, ministrul Anton Anton speră să depoziteze energie electrică în depozitele de gaze.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a retras licențele de furnizare energie electrică și gaze naturale ale Alpiq Romindustries, la solicitarea companiei. Cealaltă subsidiară, Alpiq Romenergie, a renunțat la activitatea de furnizare de energie încă de anul trecut, licența de furnizor expirându-i în martie 2018 și nefiind reînnoită.

“Alpiq Group confirmă că Alpiq Romindustries a renunțat la licențele românești. Alpiq Romindustries s-a retras de pe piața românească la finalul anului 2018 (când a depus cerere de retragere a licenței la ANRE – n.r.) din rațiuni strategice. Alpiq își concentrează activitățile pe alte piețe-cheie europene. Mediul legal și de reglementare din România implică în prezent riscuri relativ mari pentru businessul cu electricitate”

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/exclusiv-elvetienii-de-la-alpiq-fosti-beneficiari-de-energie-ieftina-de-la-hidroelectrica-au-parasit-romania-18849897?fbclid=IwAR0JPTCmpKCoAR4Q1qTbTRFbF1jWoSBEoSCARdTVCycXFDJ9VIOuFIMLnjE