ℹ️ Comisiile de specialitate reunite au dat aviz negativ ministrului propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.
 Votul a fost unul cu caracter politic, comisiile de specialitate fiind dominate de reprezentanții PSD.Lucian Bode: ”La trei luni de la preluarea mandatului, am deblocat proiectele majore de infrastructură prin modificarea legislaţiei privind parteneriatul public-privat. Autostrada Ploieşti – Braşov şi autostrada Tg. Neamţ -Iaşi – Ungheni vor fi implementate de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, procedurile urmând să fie demarate.
Am semnat ordinele pentru începerea lucrărilor pe întreg tronsonul 2 al drumului expres Craiova- Piteşti, aproximativ 40 de km, în care sunt cuprinse şi variantele ocolitoare ale localităţilor Balş şi Slatina. Am iniţiat demersurile pentru asigurarea finanţării europene pentru autostrada Sibiu-Piteşti şi pentru clarificarea observaţiilor Comisiei Europene pe componenta de mediu.
În 2020, am semnat deja trei contracte de finanţare din fonduri europene în valoare 21,2 milioane de euro şi ne propunem pentru 2020 să transmitem către Comisia Europeană minim 5 proiecte: Craiova-Piteşti (744 milioane de euro), material rulant (341 milioane de euro), A0 Nord Bucureşti (588 milioane de euro), A3-Autostrada Transilvania (1,3 miliarde de euro) şi Sibiu – Piteşti, loturile 2 şi 3 (1,8 miliarde de euro).
România, împreună cu alte opt state membre, a reuşit să construiască o masă critică la Bruxelles şi să se opună intrării în vigoare a pachetului Mobilitate 1, în condiţiile în care, dacă acest lucru se va întâmpla aşa cum este preconizat, din iulie 2020, industria transportului de marfă în România va avea mari probleme. ”