”Comisia Europeană urmărește cu atenție ultimele evenimente din cadrul procedurii de selecție. Este crucial ca toți candidații, aleși de o comisie independentă, să fie tratați corect în timpul acestui proces. Cu privire la independența sistemului de justiție din România, am transmis clar, în numeroase rânduri, că o justiție profesionistă și indepdentă este de o importanță capitală. Comisia este la curent cu faptul că toți candidații pentru postul de Procuror European au fost evaluați de comisia independentă și că lista a fost trimisă Parlamentului European și Consiliului”, a precizat un purtătorul de cuvant Margaritis Schinas in conferinta de presa a executivului comunitar.

Laura Codruța Kovesi a anunțat, miercuri seara, că a fost citată în calitate de suspect pentru luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu de procurorul Adina Florea de la secția pentru anchetarea magistraților, cu doar o săptămână înainte de audierea sa în Comisia Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European pentru a ocupa funcția de procuror-șef al Parchetului European. Laura Codruța Kovesi este favorită pentru a ocupa funcția de procuror-șef al Parchetului European, clasându-se pe primul loc la selecția organizată de comisia de specialiști, care a transmis Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene lista primilor trei clasați.

PNL a atacat neconstituționalitatea infiintarii Sectiei Speciale de către PSD-ALDE si a sesizat Comisia de la Veneția care s-a pronunțat împotriva. Raportul Comisiei Europene (MCV) si Rezolutia Parlamentului European asupra Romaniei de la finalul anului trecut au sanctionat infiintarea acesteia si si-au exprimat ingrijorarea ca va fi folosita ca instrument politic. Sursa: https://www.facebook.com/pnlbucurestioficial/