Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) anunța astăzi începerea primei faze a implementării proiectului pilot ”Calitatea Serviciilor în Turism”, inițiat de acesta și aprobat în Comisia pentru Bugete (BUDG) a Parlamentului European, în august 2018, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.

,,Drepturile și interesele cetățenilor sunt adesea afectate de lipsa reglementărilor în domeniul turismului, care să creeze un sistem unitar de clasificare a unităților hoteliere și a serviciilor conexe, la nivel european. Acest proiect este primul pas în eliminarea diferențelor între așteptările turiștilor și realitatea de la fața locului”, scrie eurodeputatul liberal.

Potrivit acestuia, odată finalizat, proiectul va putea pune bazele pentru elaborarea unui cadru de principii la nivel UE privind: armonizarea clasificării hotelurilor; conținutul informațiilor oferite de agențiile de turism, platformele online de rezervare și „review” website-uri; cooperarea transnațională între autoritățile publice în ce privește îmbunațățirea și armonizarea drepturilor și condițiilor propuse și garantate turiștilor.

,,Relația dintre turist și prestatorul de servicii turistice trebuie că fie una corectă și transparentă”, își încheie mesajul Marian Jean-Marinescu.

Marian-Jean Marinescu este coordonatul grupului PPE în cadrul Comisiei pentru Transport și Turism din Parlamentul European. Aflat la cel de-al patrulea mandat, este membru al Parlamentului European încă din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, fiind europarlamentarul român cu cel mai mare număr de dosare legislative coordonate. Cel mai recent, Marinescu a încheiat negocierile cu președinția română a Consiliului UE privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei, noua politică europeană de transport. Din punct de vedere politic, Marian-Jean Marinescu este vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European. În 2014 și 2017 a fost ales Europarlamentarul Anului la categoria Cercetare și Inovare. (Mai mult despre activitatea lui Marian-Jean Marinescu AICI).

Sursa: https://www.caleaeuropeana.ro/comisia-europeana-a-inceput-implementarea-proiectului-pilot-calitatea-serviciilor-in-turism-propus-de-catre-eurodeputatul-liberal-marian-jean-marinescu-in-2018/?fbclid=IwAR1ShR32W-hZqgPw9LZdMLYgKdq0258Ls43ulfpzb1kBXO9XFsMfRoNzUjU