Cifrele pe care se fundamentează bugetul pe 2019 sunt întinse la maxim ca să susțină o poveste pe care PSD-ALDE o spun oamenilor, dar pe care nu o mai pot susține economic. Bugetul , cum a aparut până acum în dezbatere, este un scenariu mega-optimist care supraevaluează creșterea economică 5,5% față de 4% cât dau prognozele internaționale și supraevaluează veniturile ca să poată ține creșterea majoră a cheltuielilor cu asistență socială și cu salariile bugetarilor – acestea sunt 2/3 din tot ce cheltuie statul.Investițiile sunt crescute din pix, prin umflarea intrărilor anticipate din fonduri UE, ceva ce PSD-ALDE nu a fost în stare să realizeze niciodată. În cazul în care climatul european se înrăutățește (Italia, al doilea partener comercial al României din UE este în recesiune tehnică) România este descoperită, cu cheltuieli întinse la maxim, cu împrumuturi majore. PSD-ALDE au irosit șansa de a dezvolta România în cel mai bun moment de creștere de după criza din 2008, creștere pe care au irosit-o cu măsuri populiste și cu acțiuni fără judecată, ca OUG 114.

Sursa : PNL București