Pavel Popescu, deputat #PNL„Cer Guvernului României să-și asume o poziție politică clară în cazul «dosarului Venezuela». După isprava cu mutarea Ambasadei României la Ierusalim, Guvernul condus de Viorica Vasilica Dăncilă recidivează cu o nouă contraperformanță, alegând o tăcere suspectă în cazul dosarului Venezuela.

Ori, tăcerea, fie ea și diplomatică, e tot un fel de comunicare. În situația de față nu una inteligentă și nici favorabilă României și parteneriatelor ei strategice. Primul ministru și ministrul de externe al României trebuie să iasă grabnic din spectacolul de mim și să asume o poziție clară a României, mai ales că România deține președinția semestrială a Uniunii Europene.

Primul care a anunțat că S.U.A îl recunoaște pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido în detrimentul dictatorului Maduro, a fost președintele Donald Trump. Au urmat apoi alți 19 lideri europeni, din totalul de celor 28 de țări care formează Uniunea Europeană: Franța, Germania, Maria Britanie, Austria, Belgia, Danemarca, Olanda, Spania, Portugalia ș.a.m.d. Reamintesc că România are parteneriate strategice cu S.U.A. și U.E. Așadar, doamna Dăncilă și domnul Meleșcanu nu-și pot permite să tacă decât dacă părăsesc funcțiile de prim ministru, respectiv ministru de externe. Ceea ce ar fi, în sfârșit, un gest și inteligent și favorabil României.”