Ionel Dancă. Când vine vorba despre alegerea primarilor în două tururi de scrutin, pentru unii e nimerită o vorbă veche, numai bună în post, ”Și cu slana în pod, și cu sufletul în Rai!”.

Ce s-a întâmplat astăzi la Camera Deputaților cu proiectul PNL pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin ne arată că unii una spun și alta votează când sunt cu PSD în coastă.

PNL a susținut întotdeauna alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Și astăzi, și în 2011, și în 2015, și în 2016 și insistă în continuare cu acest proiect de lege până vom obține o majoritate politică necesară.

Așa credem că este mai bine pentru legitimitatea aleșilor, pentru democrație și pentru comunitate ca primarii să fie aleși de un număr cât mai mare de cetățeni.

Astăzi, la Comisia juridică din Camera Deputaților am avut tabloul politic la zi al opțiunilor de partid în ceea ce privește alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

PSD cu 11 membri și UDMR cu 2 membri în Comisia juridică, cu o abținere de la minorități plus ”fuga” oportunistă a reprezentantului ALDE înainte de vot, au dus la respingerea proiectului PNL cu 13 voturi pentru, 9 împotrivă și o abținere.

Deci, ca să înțeleagă tot românul interesat de subiect, UDMR a spus ”NEM!” iar ALDE a dat-o cotită la votul pentru proiectul PNL de alegere a primarilor în două tururi de scrutin.

Prin urmare, UDMR și ALDE să ne spună clar dacă într-adevăr vor alegeri locale în două tururi sau ce mai negociază cu PSD pentru un vot împotriva proiectului PNL.

Foto: Mediafax