Varga Glad: „Ce așteptări aveți de la Bugetul României 2019?
În calitate de parlamentar PNL voi susține ca principalele voastre solicitări să se regăsească în Bugetul pe 2019.Informarea și consultarea periodică a cetățenilor este prioritară pentru mandatul meu, astfel vă invit să fiți partenerii mei în acest demers. Dacă aveți propuneri, lăsați un comentariu la această postare, iar dacă doriți să discutăm detaliat, vă aștept la cabinetul parlamentar, sediul PNL, Bulevardul Revolutiei nr. 71.

Principalele propuneri le voi sustine ca amendamente la legea bugetului de stat pentru 2019.

Îmi exprim speranța că Guvernul României va ține cont și de solicitările arădenilor.

Cele mai importante puncte susținute de către PNL pentru Bugetul României în 2019:

1. Alocarea a minimum 6,5% din PIB pentru modernizarea țării prin investiții publice în autostrăzi, spitale, școli, universități, căi de comunicații ;
2. Stabilitate și predictibilitate financiară, astfel încât România să poată îndeplini condițiile de aderare la moneda Euro.
3. Stoparea cât mai rapidă a creșterii prețurilor, pentru a salva puterea de cumpărare a populației. Acest lucru se poate realiza, în prima etapă, prin eliminarea supra-accizei la carburanți, prin eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă part-time sau prin eliminarea Split TVA.
4. Asigurarea unei descentralizări financiare reale a administrației publice locale prin alocarea a 100% din impozitul pe venit către unitățile administrativ-teritoriale;
5. Creșterea la 5% din PIB, în anul 2019 și la 6% din PIB în anul 2020, a alocărilor pentru sistemul național de educație și cercetare;
6. Asigurarea sumelor pentru cofinanțare și acordarea de stimulente bugetare pentru administrațiile publice locale care implementează proiecte cu finanțare nerambursabilă;
7. Majorarea punctului de pensie cu 10% de la 1 ianuarie 2019, în scopul creșterii puterii de cumpărare a persoanelor vârstnice și pentru atenuarea creșterii prețurilor din ultimul an.
8. Începerea lucrărilor la cele 3 Spitale regionale noi și dotarea lor conform standardelor europene,
9. modernizarea a 4.000 de școli care funcționează cu toalete insalubre, fără apă curentă, fără săli de sport și fără materiale didactice.
10. Alocarea 5% din PIB pentru educație, finanțarea infrastructurii școlare și generalizarea programelor precum: After-school; Masă la școală; transport gratuit pentru elevi și profesori; salarii competitive și performanțe sporite pentru profesori.
11. Indexarea finanțării de baza pentru asistență socială. La ora actuală costul minim standard/beneficiar pentru serviciile sociale este cel de la nivelul anului 2015″