↗️ Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al #PNL: „Cazuri adevărate de viață din guvernarea PSD – ALDE.

ℹ️ Este timpul să vorbească românii despre viața lor de zi cu zi în guvernarea PSD – ALDE, despre cum le-a scăzut nivelul de trai și cum nu le mai ajung banii pentru rate, facturi sau medicamente.

ℹ️ Astăzi, vă prezint cazul Alinei, o tânără de 30 ani care trăiește în sudul Bucureștiului. În 2015, și-a cumpărat un apartament cu 2 camere cu un credit de 159.000 lei prin Prima Casă.

ℹ️ Alina nu era interesată de politică… până când a văzut cum îi cresc ratele la bancă tot mai mult din cauza ROBOR. Așa spuneau unii politicieni la televizor. S-a întrebat de ce crește ROBOR și cât o să mai crească rata ei la bancă?

ℹ️ Înainte de a-i răspunde, să vedem cum au crescut ratele la bancă pentru Alina de la începutul guvernării PSD – ALDE până în prezent.

❗ Am primit extrasul ei de cont bancar și concluzia este dramatică. În doi ani, ratele la un credit Prima Casă de 159.000 lei au crescut CU O TREIME, cu 33%, de la 680 lei la 906 lei pe lună!

❗ Să ajungi să plătești cu 226 lei mai mult pe lună la bancă la o rată de 680 de lei, pentru Alina și pentru orice om din țara asta cu credite la bancă este o lovitură ”care te bagă în boală”, cum se spune românește.

ℹ️ Ce s-a întâmplat, de fapt, în acești doi ani de guvernare PSD – ALDE de au luat razna prețurile și au explodat ratele la bancă? Nenorociții care conduc astăzi România, Dragnea, Vâlcov și Tăriceanu, au scăpat prețurile de sub control, ceea ce a dus la scumpiri în lanț timp de doi ani și astfel a crescut ROBOR-ul.

❗ Dacă la începutul guvernării lor, în ianuarie 2017, inflația era la 0,1% iar ROBOR la 0,8%, iar Alina plătea o rată de 680 de lei, în octombrie 2017, inflația ajunsese deja la 2,6% iar ROBOR la 1,8%, ceea ce dus la o creștere a ratei la 750 lei.

❗ În aprilie 2018, când inflația a juns la cel mai mare nivel din ultimii 5 ani, adică 5,2%, nivelul ROBOR era aproape de trei ori mai mare decât la începutul guvernării PSD – ALDE, respectiv 2,2%, Alina deja plătea o rată de 825 lei pe lună.

❗ Aceeași rată mai face un salt în octombrie anul trecut, la 872 lei, când inflația era 4,3% și ROBOR 3,1%, și a ajuns în prima lună din 2019 la 906 lei, după ce am încheiat anul cu o inflație de 4,6% și cu un nivel al dobânzii ROBOR de peste 3%.

❗ Deci, în doi ani de guvernare PSD – ALDE, rata la un credit Prima Casă a crescut cu 33%. Știți câte familii tinere aveau la sfârșitul anului trecut un credit Prima Casă? 236.000!!

ℹ️ În România, guvernarea PSD – ALDE a nenorocit 236 de mii de famillii tinere cu credite Prima Casă, au năruit visul a 236.000 de familii de a trăi in propria casă cu rate bancare la costuri acceptabile.

ℹ️ Din păcate, pentru Alina și toți cei ca ea, guvernarea PSD – ALDE nu dă semne să repare greșelile, prostiile și aberațiile economice care au dus la creșterea explozivă a ratelor, ba dimpotrivă.

❗ Ordonanța de Urgență 114 a Guvernului Dragnea – Dăncilă va duce la o nouă creștere a dobânzilor și a ratelor bancare cu până 30%, în condițiile în care nivelul ROBOR va ajunge la 3,5%, se vor înrăutăți perspectivele de rating, va crește riscul de țară, se va deprecia moneda națională și prețurile o vor lua din nou razna.

‼️ Alina trebuie să înțeleagă și toți românii trebuie să știe că guvernarea PSD – ALDE a nenorocit economia și de aceea acum plătesc mai mult la bancă și nu numai.

↗️ Povestea Alinei este un caz real de viață în guvernarea PSD – ALDE. Dar mai sunt și altele. Numeroase. #SpuneȘiTu

#AjungeALDEPSD#RomâniiTrebuieSăȘtie

Urmărește acest video de mai jos, accesând link-ul : https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/2219798511594724/