ℹ️ Cătălin Predoiu a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Justiţiei din partea comisiilor de specialitate din Parlament. S-au înregistrat 26 de voturi ”pentru”, 37 ”împotrivă” şi 10 abţineri. Avizul este consultativ.
 Avizul are caracter politic, comisiile reunite fiind dominate de PSD. Printre cei care l-au atacat pe Cătălin Predoiu s-a numărat deputatul PSD Florin Iordache, autorul Ordonanței 13.Cătălin Predoiu: ”Îmi mențin opțiunea de a nu discuta legile justiției și codurile penale în Parlament, în plină perioadă electorală, pentru că atenția multor parlamentari va fi îndreptată spre campaniile electorale și substanța dezabaterilor poate fi afectată de intensitatea confruntărilor politice. Dar nu vom pierde timpul la Ministerul Justiției, ci vom lucra în grupuri tehnice, pentru a pregăti aceste acte normative.
Schemele de personal din justiţie sunt incomplet acoperite, avem instanţe şi parchete care lucrează în condiţii imobiliare precare, dotările tehnice, de la birotică, la mijloace tehnice de anchetă, lipsesc.
În acest timp, grupurile organizate de infractori se dotează cu tehnică, de la aparatură de bruiaj la drone şi microfoane ambientale pentru a preveni şi paraliza acţiunea echipelor de anchetă, ceea ce este grav. În ultimii ani, crima organizată s-a modernizat mai mult decât parchetele.
După abrogarea recursului compensatoriu, am fost la Strasbourg unde s-a schimbat din sală textul din rezoluție dintr-o condamnare a României într-o recomandare. Întors în țară, am elaborat măsurile pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare.
Desființarea Secției Speciale rămâne un obiectiv. Am promis că nu voi realiza acest obiectiv prin OUG și am respectat această promisiune. Am inițiat însă un memorandum aprobat în Guvern, pe baza căruia am elaborat un proiect de lege privind desființarea Secției Speciale. Această secţie a fost gândită nu să combată infracţiunile din justiţie, ci să nu le combată.”