Deputat Florica Chereches, vicepreşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor:  ❗️Bugetul Educației pe 2019 nu este făcut pe priorități naționale sau pe rezolvarea problemelor cronice din învățământ! PSD vrea să folosească, din nou, banii publici pentru a-şi face campanie electorală.! Ministrul Educației spune că primarii ar trebui să se ocupe să tragă apă şi să construiască WC-uri în cele aproximativ 2.000 de şcoli care nu le au, în plin secol XXI.

❗️ Doamna ministru a preferat să dea 1,1 miliarde lei pentru rechizite şi ghiozdane, ca şi cum aceasta ar fi problema arzătoare a învățământului în România!

Ce ar face Partidul Naţional Liberal cu 1,1 mld. lei?

➡️ Cu 50 milioane lei, s-ar putea introduce Masteratul didactic;
➡️ Cu 70 milioane lei, poate fi rezolvată problema wc-urilor din curtea şcolilor;
➡️ Cu 100 milioane lei, am putea creşte cuantumul burselor şcolare;
➡️ Cu 120 milioane de lei, s-ar putea dubla numărul consilierilor şcolari;
➡️ Cu 150 milioane lei, se pot face reparații capitale pentru ca elevii să poată merge la școală într-un singur schimb;
➡️ Cu 180 milioane lei, se poate oferi cazare și masă în internate pentru elevii din învățământul profesional dual;
➡️ Cu 200 milioane lei, se poate generaliza programul After school;
➡️ Cu 330 milioane lei, s-ar putea cumpăra destule rechizite şi ghiozdane pentru elevi.

O sumă enormă, folosită electoral! O sumă enormă folosită fără cap, care nu va rezolva problemele din sistem.

Acum nu se vor da plase cu ulei şi făină în campanie, ci ghiozdane cu rechizite.

#RomâniiTrebuieSăȘtie #SoluțiiPNL