Bucureştiul este departe de ceea ce ar trebui să fie o administraţie inteligentă, a spus Ludovic Orban, liderul PNL, la evenimentul TNL Tech Hub. La aceeaşi acţiune, primarul Clujului Emil Boc a afirmat că speră ca administraţia pe care o conduce să devină una fără hârtii.„Bucureştiul este foarte departe de ceea ce înseamnă o administraţie inteligentă, în serviciul cetăţeanului. Sistemul de parcări încă se bazează pe parcangii, fie că sunt cei oficiali, angajaţi, fie că sunt cei neoficiali, care practic percep taxe de protecţie. S-au cheltuit 28 de milioane de euro pentru un sistem inteligent de management al traficului, dar sistemul nu funcţionează din lipsa unui contract de mentenanţă şi din cauză că, atunci când primăria a efectuat diverse lucrări publice, a stricat senzorii care măsurau intensitatea traficului. Nu există un plan al reţelelor urbane, iar ca să aflii cui aparţine un teren din Bucureşti, durează 1 an de zile. Când se construiesc pasaje, constructorii pornesc la drum cu un plan, iar când sapă găsesc canalizări, cabluri şi reţeaua de metrou, despre care primăria nu ştia”, a spus Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal.

„Avansul tehnologic este fără precedent, iar viteza de evoulţie a tehnologiei este uluitoare. Acest avans a modificat substanţial nu numai decalajul dintre tineri şi părinţi, dar şi dintre tineri şi cei ce iau decizii publice. Deciziile publice nu vin în întâmpinarea aşteptărilor tinerilor. La Cluj, am implementat soluţii de smart governance şi smart mobility, iar obiectivul nostru este să devenim o primărie fără hârtii. Avem deja 76 de proceduri digitale, folosim semnătura electornică şi vom implementa în curând un funcţionar virtual, care să lucreze 24 de ore, 7 zile pe săptămână”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca.

“Am construit piste pentru biciclete, am implemetat un sistem de transpor al elevilor care degrevează traficul, avem 42 de autobuze electice iar până în 2025 vrem ca toate autobuzele din oraş să fie electrice. În acest context, acţiunile prin care daţi şanse tinerilor sunt bune şi pentru România şi pentru Partidul Naţional Liberal. A conta pe tineri astăzi înseamnă a paria pe cartea câştigătoare.”, a mai spus Emil Boc.