Întâlnire, fructuoasă! Întâlnire, de suflet! Întâlnirea, cu invitatul nostru ,
Vicepreședintele P.N.L. București , Dl. Gabriel Dumitrascu, un prieten al O.P.V.3, este benefică pentru ambele părți. Pentru noi , O.P.V.3 Sector 1, Gabriel Dumitrașcu este, și va rămâne un vizionar liberal, ațintit asupra administrației din București, prin soluțiile tehnice prezentate la ședința/întînirea de acum câteva minute, în fața unor membrii de partid versați, exigenți și responsabili, și care, nu pot fi păcăliți cu aparențe, oameni cu care se dorește a se construi o punte de încredere reciprocă, prin faptul că numai împreună, putem să definitivăm proiectul pentru binele public, adus de o administrație liberală, utilă bucureștenilor, și care, nu admit compromisuri politice și administrative.

Dezbaterile din ultimul timp, sunt elocvente în acest sens. Există, într-adevăr soluţii, la toate problemele generaţiilor care trăiesc astăzi în București : de la tineri la cei mai în vârstă, de la familiile care au copii până la doamnele care trebuie să împace carierea cu familia, de la bunicii noştri până la oamenii ce tranzitează zilnic orașul, numai să dorești cu adevărat să rezolvi problemele urbei. Creionarea pe scurt, a viitorului București, în viziunea invitatului nostru, modul de gândire, cât și planul strategic de rezolvare a problemei încalzirii și a apei calde pentru bucureștenii care trăiesc la bloc, dar și pentru cei ce locuiesc în case și imobile cu sisteme individuale, a atras atenția celor de față.

În urma discuțiilor, un alt puct, care a atras atenția celor prezenți a fost și acela, în care Dl. Gabriel Dumitrașcu a afirmat ” Noi, am pus interesele bucureștenilor pe primul loc, și am căutat soluții practice și eficiente, pentru a împlini așteptările oamenilor, așa cum ei le definesc, spre deosebire de actuala administrație, care caută soluții pentru supraviețuirea sistemului de termoficare, ca sursă de putere politică. (…) ” , totodată, a mai afirmat ” Am anunțat că pun la dispoziție soluțiile pe care le-am identificat, împreună cu colegii mei, și suntem dispuși să venim la orice dezbatere de idei sau ședință de lucru, pentru a da bucureștenilor siguranța că situația din prezent, nu se va mai repeta”.

Domnul Președinte O.P.V.3 Sector 1, Ilie Dumitru a afirmat,”că este nevoie de viziune si soluții tehnice, și nu de certuri politice ” , iar Dl. Secretar General al P.N.L. București,  Hazem Kansou , prezent la sedință, a afirmat că ” … este nevoie de un plan de acțiuni vizionar și pragmatic, și nu de pasarea responsabilităților sau de promisiuni pe hârtie.”

S-a reamintit, despre obiectivul nostru primordial la nivelul Municipiului București, de-a schimba toată administrația roșie, să readucem încrederea, normalitatea, respectul, dezvoltarea și viața bună, pentru cât mai mulți bucureșteni.

Sfaturile și propunerile date de către membrii O.P.V.3 Sector 1, pentru invitatul nostru, au fost următoarele: mai multe locuri de joacă pentru nepoții noștri, mărirea spaţiilor verzi, curăţenie, şcoli mai bune, un transport public modern, spitale mai curate şi mai pregătite să ofere asistenţă medicală bucureştenilor. Cu alte cuvinte, acele lucruri normale pe care cetățenii bucureșteni şi le doresc, şi pe care le merită.

S-a mai adus aminte despre pensii, unde invitatul nostru a afirmat ” …în privinţa pensiilor, este foarte important ca pensionarilor, să nu li se taie dreptul prevăzut în lege, pensiile trebuiau indexate cu 9 % începând cu 1 ianuarie ”

Un alt aspect, ce a reieșit din discuțiile cu invitatul nostru, a fost și acela de a nu ieși cu candidații noștri la Primăria Capitalei, în număr de 4, la nivel de București, iar la nivel de Primării de Sectoare : Sector 1 : 3 candidați, Sector 2: 2 candidați , Sector 3 : 8 candidați și așa mai departe , deoarece, este un pericolul real, de a bulversa eventualii votanți ai Bucureștiului. Aici, putem vorbi de exemplul din campania trecută, când ne-am prezentat cu 4 candidați pentru Primăria Capitalei . Mai mult, cum ar fi să organizăm pe stradă astăzi o acțiune de informare și de strângere de semnături pentru a populariza măsurile, pe care P.N.L. le propune, cu 3 candidați la Primăria de Sector, si 4 candidați la Primăria Capitalei, unul de la ora 10, altul de la ora 10.30 și 16.40 și unul de la ora 20.00 ?

La final, putem afirma pe drep cuvânt , că putem face împreună o echipă puternică, cu care să legăm victoriile liberale la București. Liberalii chiar au soluții!

Constantin Micu

Prim-Vicepreședinte OPV3 București