Despre regulamentul 17/2018 al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) apărut în ianuarie, nu prea s-a sinchisit  nimeni din presă să scrie ceva , deoarece nu prezintă interes, însă, atunci cînd acesta lovește într-o mulțime de oameni, investitori în polițe de  asigurare, cărora instituția le vinde gogosi umflate, sub umbrela generoasă a protecției consumatorului.

Vă sfătuiesc să citiți acest document pe care îl puteți descărca de pe site-ul instituției si care la oprimă lectură , am aflat cu consternație că acest înscris modifică o prevedere  anterioara similara ca si continut, cu Regulamentul 16/2014. Așadar ambele se refera, în esență, la ce credeți?  La veniturile ASF din diverse taxe si contributii percepute operatorilor din piață?

Pe scurt, cât timp a administrat baza de date CEDAM, ASF a perceput de la societăți un comision de 1 % din primele brute încasate din  RCA, cu justificarea că folosește banii pentru dezvoltarea și întreținerea bazei de date, respectiv pentru supravegherea și controlul asigurării RCA. Între timp însă baza de date CEDAM a trecut din administrarea ASF, în administrarea Biroul Asiguratorilor de Autovehicole din România (BAAR) și ce să vezi? Comisionul de 1% n-a dispărut odată cu transferul acesteia , el este perceput în continuare de ASF pentru „controlul și supravegherea pieței RCA”. Aici este golănia pe față a unor băieți deștepți, care cred că pot prosti un popor, cu un comision de circa  8 milioane de euro anual. Nu poți să iei atâți bani doar ca să stai cu ochii  beliți pe piața. Iar partea cea mai veselă a narațiunii este că această sumă, plătită  în prima fază de companiile care fac RCA, se regăsește în final în prima de asigurare, adică suma plătită de către noi toți. Sesizați legătura între raiul ASF și buzunarul dvs. propriu ? Întrebarea care se pune în mod firesc, ce să mai credem în protecția consumatorului sau în cea a salariatului ASF?

Sursa: http://asigurariblog.ro/articole/asf-stoarce-bani-sub-umbrela-protectiei-consumatorului/?fbclid=IwAR084UgpqBSQ5TdZFjTPvIPCb3GJsniIgR6FIfqphOKuUsS9JChwhtEO9kY