Raluca Turcan, liderul deputaților PNL: Azi da, mâine ba! Cum am putea să ne așteptăm ca această țară să meargă în direcția potrivită, cum am putea să ne așteptăm să avem oameni competenți la guvernare, când majoritatea PSD-ALDE joacă alba-neagra cu educația din România?

După ce ieri, în comisia de învățământ, reprezentanții PSD – ALDE au votat favorabil amendamentele PNL, astăzi, în comisia de buget- finanțe, s-au răzgândit și au lăsat fără buget proiecte importante, cu impact major, care ar putea reduce rata abandonului școlar și îmbunătăți viața copiilor din România:

– Alocarea de fonduri pentru Programul Național Școală după Școală: #respinsă!
– Alocarea de fonduri pentru unitățile școlare să desfășoare cursuri într-un singur schimb: #respinsă!
– Alocarea de fonduri pentru bursele profesionale: #respinsă!
– Alocarea de fonduri pentru restanțele salariale către personalul didactic: #respinsă!
– Alocarea de fonduri pentru cheltuieli anti-incendiu în unitățile școlare: #respinsă!
– Alocarea de fonduri pentru cazarea elevilor care provin din medii defavorizate și fac școala departe de casă: #respinsă!
– Alocarea de fonduri pentru dublarea numărului de consilieri școlari: #respinsă!
– Alocarea de fonduri pentru implementarea masteratului didactic: #respinsă!

Ar mai fi și alte amendamente, dar toate au beneficiat de același verdict: #respinse! Nu pentru că nu ar fi fost importante, nu pentru că nu ar fi fost elaborate într-un mod profesionist, ci doar pentru că provin de la PNL.
PSD – ALDE a preferat să aloce bani partidelor politice, în detrimentul educației. Fără investiții în educație nu putem avea pretenții la performanță, indiferent de domeniu.