Raluca Turcan, liderul deputaților PNL: Avocatul Poporului este singura instituție care poate contesta OUG pe Justiție la CCR, unde soluția previzibilă este de neconstituționalitatea acestui act normativ. PNL solicită sesizarea ordonanței infractorilor la Curtea Constituțională. 

Nu avem, însă, nicio încredere că Victor Ciorbea va da curs solicitărilor PNL. Apare astfel, un motiv în plus pentru revocarea Avocatului Poporului procedură pe care o înregistrăm astăzi la BPR. Acest om blochează orice ar putea pune în pericol interesele penale ale lui Dragnea! 
În paralel, PNL va declanșa o nouă procedură pentru sesizarea Comisiei de la Veneția prin intermediul APCE, iar juriștii PNL pregătesc această acțiune. 
Azi ne aflăm la a 3-a ordonanță pe Justiție, dată împotriva recomandărilor Comisiei Europene, ale Comisiei de la Veneția și ale GRECO.

Este grav! Este foarte grav pentru că arată o determinare bolnavă a PSD-ALDE de a trece cu tancul peste orice doar pentru a-și scăpa infractorii de deciziile Justiției.

Este o atitudine anti-europeană care expune România unui risc real de a se ajunge la următoarea fază la nivel European, cea a Articolului 7. După sfidarea Rapoartelor MCV, după sfidarea Rezoluției PE, după încălcarea unor angajamente luate recent față de Comisia Europeană.

Premierul Dăncilă a mințit în mod ordinar atât Uniunea Europeană cât și opinia publică din România, dovedind o lipsă de responsabilitate incredibilă. 
Premierul Dăncilă s-a angajat față de Comisia Europeană că nu va mai adopta nicio modificare legată de Justiție, prin OUG, fără informarea și consultarea prealabilă a Comisiei. 
Iată că prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, a declarat ieri, într-o conferință de presă cu un ministru român, că aflat despre această ordonanță după ce a fost adoptată! Nu a existat niciun fel de consultare, nu a existat informare, adică premierul Dăncilă, Guvernul României și-a încălcat angajamentul luat în urmă cu doar câteva săptămâni.

Este dovada sfidării fățișe față de instituțiile europene, o bătaie de joc incredibilă.

PNL solicită demisia premierului Viorica Dăncilă! Vizionează acest clip video împreună cu prietenii tăi : https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/2210698779196495/